Menu
0
24Jun2023
Welke kleding bij welke temperatuur?

Welke kleding bij welke temperatuur?

Door: Sam PiaceReacties: 0

Heb je wel eens voor je kledingkast gestaan, je afvragend wat je moet dragen? Je kijkt naar de temperatuur op je telefoon, maar dat geeft je niet echt een duidelijk antwoord. Moet je vandaag een blouse dragen of is het beter om een warme trui aan te trekken? Deze gids helpt je bij het kiezen van de juiste kleding op basis van de temperatuur, zodat je gemakkelijk een outfit kunt samenstellen die geschikt is voor het weer van vandaag.

Wat te dragen bij 0 graden of kouder?

Wanneer het buiten koud is en het vriest, is het tijd om je warmste kleding uit de kast te halen. Kies bijvoorbeeld voor een winterjas van het merk Sam Piace. Deze winterjassen zijn lang en gemaakt van polyester, wat een uitstekend materiaal is voor extreme kou. Andere goede opties voor een winterjas zijn dons en wol.

Begin met de basis. Draag altijd een hemd onder je kleding bij dit soort temperaturen. Als je vandaag veel buiten bent, bijvoorbeeld als je met de fiets naar je werk gaat, kan het helpen om thermokleding onder je normale kleding te dragen. Zo voorkom je dat je het de rest van de dag koud hebt. Combineer dit met een warme trui en een dikkere spijkerbroek. Voor schoenen kun je het beste kiezen voor winterlaarzen met dikke sokken of een thermopanty. Maak je outfit compleet met wanten, een sjaal en een muts, en je bent klaar om de kou te trotseren!

Wat te dragen bij 0 tot 5 graden?

Als de temperatuur net boven het vriespunt ligt, tussen 0 en 5 graden, hoef je niet zo zwaar uit te pakken als bij temperaturen onder het vriespunt. Maar als je snel last hebt van de kou, kleed je dan goed aan. Bij deze temperaturen kun je beginnen met het dragen van warmere panty's en maillots, zoals een thermopanty, en jeans die dik genoeg zijn om je warm te houden.

Combineer dit met een leuke winterjurk, zoals een trui-jurk, of kies voor een sweater. Voor schoenen kun je gaan voor enkellaarsjes met een stevige rubberen zool of sneakers die geschikt zijn voor de winter. Draag een pufferjas, een lange mantel of een andere trendy winterjas voordat je naar buiten gaat. Enkellaarsjes met een rubberen zool of waterdichte sneakers zijn goede keuzes voor schoeisel in de winter.

Wat te dragen bij een temperatuur van 5 tot 10 graden?

Een temperatuur net onder de 10 graden markeert meestal de overgang van herfst naar winter. Hoewel we in Nederland gewend zijn aan wat kou, kan het snel koud aanvoelen als de zon weg is en het waait. Een goede tip voor deze temperatuur is het dragen van laagjes! Je kunt bij deze temperatuur bijvoorbeeld een blouse of een gebreide top dragen, gecombineerd met een blazer of een vest.

Tropisch warm weer?

Als de temperaturen tropisch worden, is het belangrijk om kleding te dragen die comfortabel en luchtig is. Hier zijn enkele tips voor wat je kunt dragen bij tropische temperaturen:

1. Kies voor lichte en ademende stoffen: Ga voor kledingstukken gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen of zijde. Deze stoffen laten lucht door en helpen je lichaam koel te blijven.

2. Draag losse en wijdvallende kleding: Vermijd strakke kleding die aan je lichaam plakt, omdat dit de luchtstroom kan belemmeren en je warmte vasthoudt. Kies in plaats daarvan voor loszittende shirts, jurken, shorts of wijde broeken.

3. Kies lichte kleuren: Donkere kleuren absorberen meer warmte, terwijl lichte kleuren de zonnestralen reflecteren. Ga daarom voor wit, pastelkleuren of andere lichte tinten die je helpen koel te blijven.

4. Bescherm jezelf tegen de zon: Draag kleding met lange mouwen en een hoed om je huid te beschermen tegen de felle zon. Kies voor kleding met ingebouwde UV-bescherming voor extra veiligheid.

5. Vergeet je niet in te smeren: Gebruik altijd zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

6. Draag comfortabel schoeisel: Kies voor lichte en ademende schoenen, zoals sandalen of luchtige sneakers. Vermijd synthetische materialen die warmte vasthouden.

7. Vergeet niet te hydrateren: Draag kleding die je helpt om gemakkelijk te zweten en koel te blijven. Drink ook voldoende water om gehydrateerd te blijven in de hitte.

Onthoud dat het belangrijk is om naar je eigen comfort te luisteren en je kledingkeuzes aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren en activiteiten. Geniet van het warme weer terwijl je je koel en comfortabel houdt!

Het merk Sam Piace heeft veel om naar uit te kijken. 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.